ТРЕЋИ РУМСКИ ПОЛУМАРАТОН – СУБОТА У 17 ЧАСОВА

На трећем Румском полумаратону који ће бити одржан у суботу, 24. августа, учествоваће око 300 такмичара.

“Оно што можемо са поносом истаћи је да ћемо ове године имати најквалитетнију трку и уједно се надамо обарању рекорда стазе Румског полумаратона“, рекао је председник Организационог одбора, Александар Бундало.

Ове године главни фаворити за победнике у мушкој конкуренцији биће гости из Кеније Henry Kemoboi и Stanly Kipruto. Титулу прошлогодишње победнице у женској конкуренцији браниће сјајна репрезентативка Србије Теодора Симовић, а поред ње ће у Руми трчати и бивша словеначка олимпијка Хелена Јаворник, као и гошће из Кеније Emily Jemutai Cheruyot и Gladys Jepkurui Biwott.

Осим главне полумаратонске трке од 21.1км, која стартује у 17 часова, биће организован и пратећи програм. ДДОР Трка задовољства биће дуга седам километра и почеће у 17.05 часова(трчи се у истом смеру као и полумаратон), пузећа Неон Бамбини трка за децу млађу од две године одржаће се у 19 сати на Градском тргу, а полумаратонску стазу од 21 километар представници фирми моћи ће да савладају по штафетном систему: три пута по седам километара(стартује кад и полумаратон).

„Позвао бих све наше суграђане да узму учешће у ДДОР трци задовољства и бар један круг трче уз велике шампионе. Та трка је бесплатна и сви учесници ће добити стартни број. Одзив из године у годину расте, тако да и ту очекујемо око 200 учесника, а надамо се укупно да ће бити око 500 стартера“, рекао је Бундало.

“Општина Рума је и ове године обезбедила вредне новчане награде“, рекао је Милош Марковић, генерални секретар Спортског савеза Општине Рума.

Победници и у мушкој и женској конкуренцији ће добити по 30.000 динара, другопласиранима припада 20.000, трећепласираним 12.000, четвртопласираним 7.000 и онима који на циљ дођу пети по 5.000 динара. Поред проглашења најбољег у апсолутној конкуренцији, биће и проглашење по категоријама 40+ година, 50+ година, 60+ година, као и проглашење у штафетној трци. Биће награђени и најбржи Румљани, као и најмлађи учесник полумаратона који заврши трку.

„Румски полумаратон је лепа прилика да наш град окупи најелитнија имена како из наше државе, тако и из иностранства. На овај начин промовишемо нашу општину као изузетно лепо место и шаљемо лепу слику широм целе земље“, рекао је Марковић.

За све учеснике Румског полумаратона обезбеђен је и бесплатан аутобуски превоз на релацији Београд – Рума – Београд.

У суботу ће од 15 часова бити затворене улице које улазе у полумаратонску трасу. Организатори апелују на грађане да користе алтернативне правце, да у преподневним сатима помере своја возила, као и да имају стрпљења.

Пријављивање путем сајта је завршено, међутим, сви заинтересовани грађани се могу пријавити и на дан саме трке у времену од 12 до 16 часова и узети учешће у највећем спортском догађају ове године у нашем граду.

Извор: Општина Рума