ТРЕЋИ САЈАМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ ГРАДСКОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА

Поводом Међународног дана старијих особа Градско удружење пензионера Сомбор у уторак и среду организовало је низ активности у просторијама удружења. Првог дана одржана је свечана приредба коју су улепшали наступи Хора Градског удружења пензионера, ученика ОШ „Братство-јединство“, Средње музичке школе „Петар Коњовић“ и поезија Теодоре Зорић, а данас је одржан 3. Сајам за пензионере, на ком су се представили прозивођачи рукотворина, али и представници банака, осигуравајућих друштава и апотека.

Сајам је данас обишао и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, који се овом приликом захвалио Удружењу пензионера на дивној организацији.

„Драго ми је што сам и ове године имао прилику да обиђем сајам и да се уверим у све активности које наше Удружење пензионера у Сомбору спроводи. Нама као граду је изузетно драго када смо у могућности да помогнемо и када смо у могућности да заједнички реализујемо многе активности и да је удружење веома активно и на конкурсима Града Сомбора. Оно што смо и данас имали прилику да видимо, много је различитих производа на штандовима и да се уверимо колико љубави ти људи улажу у своје рукотворине. Драго ми је што видим данас овде и представнике из осигурања, банака, апотека и Црвеног крста, јер само заједнички сви ми можемо да урадимо овако добре ствари. Верујем да ће и следеће године бити овако лепо и да ће бити још који штанд више, а ми као град стојимо на располагању и нама је срце пуно када можемо да помогнемо нашим најстаријим суграђанима“ поручио је градоначелник Ратковић.

Председница Градског удружења пензионера Ирена Живановић истакла је да чланови удружења цео месец октобар посветили обележавању Међународног дана старијих особа, захваливши се свима који су их подржали у организацији низа актовности, а нарочито 3. Сајма за пензионере.

„Ми смо пресрећни што смо у стању да организујемо овакве манифестације најмање једном годишње, те смо ставили да у октобру организујемо сајам. Ово је сад мини сајам, а имамо амбиција да буде и већи сајам, можда већ од следеће године“, навела је председница Градског удружења пензионера.

Извор: Град Сомбор