ТРЕЋИ ВИДОВДАНСКИ КУП У СТРЕЛИЧАРСТВУ У КИКИНДИ

На стадиону ФК ЖАК у Кикинди отворен је трећи “Видовдански куп у стреличарству“, у организацији кикиндског клуба “Аполо“. На такмичењу које је окупило педесетак стреличара из осам клубова из неколико градова Србије, присуствовали су градоначелник, Никола Лукач, као и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, који је приликом свечаног отварања спортске манифестације, истакао да ће Град Кикинда увек бити покровитељ турнирима који промовишу здрав начин живота и спортски туризам.

“Оваква манифестација коју је организовао клуб Аполо, заиста је добра за афирмацију стреличарства, али и спортског туризма, који је у нашем граду на веома високом нивоу. Овакве и сличне манифестације увећавају број туриста у граду, тако да сваки такмичар који дође, обавезно посети поново нашу средину. Град Кикинда ће увек подржати овакве турнире и помоћи организаторима да све буде на још вишем нивоу“, рекао је Пецарски.

Многи такмичари на кикиндском турниру освајачи су највиших признања на централноевропском турниру што је доказ квалитета такмичења:

“Наредне године нећемо имати неколико великих такмичења у време одражавања нашег турнира, тако да ћемо следећег лета окупити знатно већи број учесника. Захваљујем Граду Кикинди на свему што нам чини како би наш турнир био одлично организован, тако да нам подршка веома пуно значи. На Видовданском купу имамо такмичаре из Ниша, Крагујевца, Беорада, Суботице и Темерина“, истакао је Љубомир Замуровић, представник Клуба “Аполо“.

Извор: Град Кикинда