ТРЕНД ПАДА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ СВАКОДНЕВАН, СВЕ ВИШЕ ИЗЛЕЧЕНИХ ПАЦИЈЕНАТА

Епидемиолошка ситуација у АП Војводини се може окарактерисати као задовољавајућа. Постоји свакодневни тренд пада броја оболелих, уз константано повећање броја излечених пацијената са Covid 19 инфекцијом.

Предстоји период појачаног опреза због могућности развоја новог таласа епидемије. Пажња ће посебно бити усмерена на мере за смањење ризика преношења вируса у специфичним срединама са већима бројем штићеника и пацијената, као и у местима са већом насељеношћу. Уз све предузете мере и наставак одговорног понашања сваког појединца, здравствени систем Војводине ће наставити, као и до сада, да пружа неопходне услуге сваком грађанину.

Тренутно се у Клиничком центру Војводине лечи 119 пацијената од којих је 7 на респиратору. У привременој изолационој болници, у хали 1 „Новосадског сајма“ борави 191 оболели, а у Специјалној болници за рехабилитацију  „Јунаковић“ у Апатину њих 34. У општој болници у Панчеву хоспитализовано је 177 пацијената. Од почетка пандемије, на територији АП Војводине је од последица Covid 19 инфекције преминуло 17 особа.

Закључно са данашњим даном, укупно је тестирано 4.929 узорака пацијената са пребивалиштем на територији АП Војводине, који су испуњавали критеријум дефиниције случаја, од којих је 536  било позитивно на присуство SARS-CoV-2.  Укупно су од инфекције излечена 123 пацијента.