ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ ЗА МОТОЦИКЛИСТЕ

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи Саветом за безбедност саобраћаја општине Врбас и Полицијском станицом Врбас, организовала је теоријску и практичну обуку за више од 30 чланова мото клубова из општине Врбас. Пројекат је покренут с почетком мотоциклистичке сезоне, у циљу унапређења безбедности мотоциклиста на путевима и биће спроведен у 30 општина у Војводини.

Према речима Ивана Бојовића из Агенције за безбедност саобраћаја, у претходне три године кроз обуку је прошло више 700 полазника у 40 локалних самоуправа. Од ове године обука се организује и за возаче мопеда, који су најчешће и најмлађи возачи двоточкаша, јер се често догађа да из ауто школа излазе полазници са недовољно знања. Управо за најмлађе мотоциклисте општина Врбас обезбедила је кациге.  

„Безбедност мотоциклиста у општини Врбас на задовољавајућем је нивоу у односу на друге локалне самоуправе будући да је мали број саобраћајних незгода у којима су учесници мотоциклисти. Ипак Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас размишља превентивно и има за циљ да предупреди евентуалне удесе. Кроз практичну обуку, савете и консултације, возачи су упућени у неке од техника сигурније вожње и правилно понашање на путевима“, рекла је Миљана Штулић, председница Савета за безбедност саобраћаја општине Врбас.

Следећа акција овог тела, локалних мотоклубова, Полицијске станице и Црвеног крста заказана је за суботу, на Тргу Николе Пашића, када ће се говорити о могућим незгодама и како реаговати у тим ситуацијама.

Извор: Општина Врбас