ТРГ У МОКРИНУ БИЋЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ ОПЛЕМЕЊЕН ФОНТАНОМ И ЛЕТЊОМ СЦЕНОМ

У наставку посете сеоским месним заједницима, ресорни члан Градског већа, Љубан Средић, данас је боравио у Мокрину. Његов домаћин, Живко Угреновић, упознао га је са досад обављеним инфраструктурним радовима у овој календарској години. И у Мокрину се могло чути да ће свих девет села има равноправан третман од стране локалне самоуправе и да је ово најбољи начин да се на лицу места, из прве руке, чују шта су то највећи проблем мештана села:

-Варошки трг је реконструисан, али не и до краја уређен. На месту где је срушен један објекат, планирана је садња младица. Мокринчани се поносе њиховим знаменитим манифестацијама. Друштвени и спортски живот је на завидном нивоу. Овде егзистира шест спортских клубова, али и још 15 удружења- навео је Средић и поновио да пандемија вируса корона не може да заустави све планиране активности:

-Мокрин, али и сва наша друга села, имаће недвосмислену и јасну подршку Градске управе- поручио је Средић, док је Угреновић прецизорао да су реализовали све планиране инфраструкурне радове:

-Трг је реконструисан. Добили смо ново дечје игралиште. Током првих девет месеци ове године, утрошили смо око 57 милиона динара.У питању су средства из градског и нашег сеоског буџета. Уредили смо и део тротоара који води од центра до дечјег игралишта- рекао је Угреновић и најавио неке од најважнијих радова у идућој години:

-Пре свега, планирамо да наш трг оплеменимо фонтаном и летњом сценом. Једна од најважнијих комуналних инвестиција односиће се и на изградњу пречистача отпадних вода. Предстоји и реконструкција крова Дома омладине, изградња терена за кошарску и мали фудбал. Поред наставка одржавања каналске мреже, покушаћемо да урадимо нешто што је већ требало. Дакле, желимо да купимо кућу и да је претворимо у музеј посвећен Раши Попову- закључио је Угреновић.

Извор: Град Кикинда