ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПОСТОЈАЊА УДРУЖЕЊА „ВЕТЕРАН 1994“

У спортској дворани у Мокрину одржан је четврти меморијални турнир у малом фудбалу “Жељко Лазић“, који организује удружење “Ветеран 1994″. Турнир је окупио екипе из Кикинде, Брчког, Жомбоља и са Војно-медицинске академије из Београда. Овогодишњим турниром, Удружење је обележило 30 година оснивања. Овом спортском дешавању присуствовали су Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Драган Пецарски, члан Градског већа за спорт и омладину.

“Град Кикинда подржава рад свих удружења, посебно ратних и војних ветерана. Ово је лепа прилика да Кикинђани угосте и окупе пријатеље из Брчког, Жомбоља и лекаре са ВМА. Овај турнир чува сећање на оснивача Удружења Жељка Лазића и промовише спорт, дружење и пријатељство између градова из суседних земаља“, рекао је градоначелник.

Турнир ветерана у малом фудбалу оранизује се већ три деценије, а пре четири године постао је меморијални и посвећен је члану и оснивачу Удружења „Ветеран 1994“ Жељку Лазићу:

“Екипе које учествују се смењују током године у улози домаћина, а данас смо то ми. Веома смо захвални Граду Кикинди, без чије помоћи нисмо у могућности да организујемо овакав турнир. Турнир окупља ентузијасте који воле спорт и већином су то људи у шестој или седмој деценији живота“, додао је Зоран Милијевић, председник Удружења „Ветеран 1994“.

Извор: Град Кикинда