ТРИ КЉУЧНА ДОГАЂАЈА У 2021. ГОДИНИ У ОПШТИНИ ИНЂИЈА

Иако веома изазовна услед пандемије вируса корона, 2021. година је била веома успешна за општину Инђија. Три догађаја су обележила годину на измаку-отварање новог вртића у Инђији, почетак реализације највеће инвестиције у историји наше општине јапанске компаније Тојо Тајерс и потпуно уређење вишедеценијски запуштене путне инфраструктуре.  

Отварање новог вртића првог дана септембра био је остварење дуго сањаног сна-укидање листе чекања. Дакле, сва деца су уписана, родитељи су могли да одахну јер су им деца на сигурном те нису више морали да брину ко ће им чувати малишане док раде или обављају друге послове.

Иако је свечано положен камен темељац 15. децембра 2020. године, суштински почетак изградње јапанске фабрике Тојо Тајерс започео је почетком ове године. На површини од 64 хектара тренутно се гради постројење у којој ће посао у првој фази наћи преко 550 радника. А што је важно истаћи, просечна плата биће виша од просечне.

Свима је и даље у свежем памћењу деонице путева између Нових Карловаца и Новог Сланкамена, Новог Сланкамена и Сурдука, ка споменику Сланкаменачкој бици и винарији Шапат и од Баснтола ка Чортановцима. Уз помоћ виших нивоа власти данас су ово модерне и безбедне саобраћајнице достојне века у којем живимо.

У наредној, 2022. години, настављамо да радимо још јачим темпом како би наша општина била не само најбоља у Србији , већ и у Европи. Зато што то наши грађани заслужују. Зато што је Инђија најбоље место за породицу.

Извор: Општина Инђија