TRI NOVA BODA ZA NAPREDAK

U okviru 22. kola Sremske lige u Popincima su se sastali domaći FK „Napredak“ i gosti iz Inđije FK „Železničar“. Uz brojne šanse gostiju u prvom poluvremenu, domaći fudbaleri uspeli su da iskoriste prvi deo igre. U 14. minutu velika prilika za goste: loše postavljena odbrana Napretka i Pavlović utrčava u prazan prostor, ali u odsudnom trenutku ne reaguje najbolje. Sedam minuta kasnije potvrdilo se staro fudbalsko pravilo: kazna za neiskorišćenu priliku je stigla. Šut Pazarskog u donji desni ugao Milinovića bio je precizan i neodbranjiv. Vođstvo Napretka nije demoralisalo ekipu iz Inđije i par minuta kasnije, u istom napadu, Kostić u dva navrata propušta priliku da poravna rezultat. S druge strane, Ivković u 28. minutu na najbolji način okončava lepu akciju Napretka za 2:0.

I u nastavku utakmice fudbaleri Železničara su bili u vrlo izglednim prilikama, posebno Jakšić, ali gol ih nije hteo. U 73. minutu, Janković, izuzetno raspoložen za igru (posebno za proigravanje saigrača) povećava prednost Napretka i time stavlja tačku na konačan rezultat utakmice. Desetak minuta pre kraja, fudbaleri Železničara nisu iskoristili kiks Vasilića, te rezultat od 3:0 ostaje kao konačan.

Na igralištu Napretka u Popincima, pred oko 450 gledalaca sudio je Vladimir Blažon iz Rume, koji je podelio 6 žutih kartona.

Izvor: Opština Pećinci