TRI RVAČA SPARTAKA OČEKUJE NASTUP NA EVROPSKOM PRVENSTVU

rv

Rvačka reprezentacija Srbije na ovom Prvenstvu nastupiće sa čak 18 takmičara od kojih 9 u grčko rimskom stilu Georgi Tibilov, Perica Dimitrijević, Sebastijan Nađ, Ali Arsalan, Viktor Nemeš, Branko Kovačević, Zurabi Datunašvili, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić. U slobodnom stilu Srbije će predstavljati četiri takmičara, Stevan Mićić, Hetik Cabolov, Strahinja Despić i Magomedgadži Nurasulov. U konkurenciji dama imaćemo pet predstavnika, Marija Ignjatović, Jovana Radivojević, Maša Perović, Emilija Jakovljević i Fani Nađ. Glavni trener reprezentacije je Milorad Dokmanac. 

RK Spartak će imati tri predstavnika u grčko rimskom stilu od kojih su očekuju dobri rezultati, Perica Dimitrijević će nastupiti u kategoriji do 60kg a dva svetska prvaka Nađ Sebastijan u kategoriji do 67 kg i Ali Arsalan u 72 kg.  

Reprezentacija Srbije ima odličan kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima od 2015 godine pa se i sada očekuje da bar neko zablista i osvoji odličje. Takmičari se intenzivno pripremaju od 9. januara imali su jaku proveru na međunarodnom turniru u Danskoj gde su u konkurenciji 25 zemalja osvojili tri medalje. 

Selektor Milorad Dokmanac ističe da reprezentativci spremno očekuju Evropsko prvenstvo – Pripreme su odlično odrađene i sve što smo mi kao stručni štab postavili pred rvače oni su ispunili. Jedinu proveru smo imali u Danskoj, gde smo na veoma jakom turniru ossvijili tri medalje i uz otklanjanje uočenih nedostataka verujem da će vrhunsku formu dostići baš na Evropskom prvenstvu. Oko sastava tima nije bilo puno dilema, on je bio poznat već sa startom priprema. Osim u kategoriji 67 kg, gde smo imali ozbiljnu dilemu, jer smo morali da se opredelimo za jednog od dvojice aktuelnih prvaka sveta – Mate Nemeša i Sebastijana Nađa. Stručni štab je analizirao rad i rezultate, kao i trenutnu formu obojice rvača i procenio da se na Evropskom šampionatu ovaj put pruži prilika Nađu.

Izvor: subotica.info