TRI ZLATNE I JEDNA BRONZANA MEDALJA ZA PEĆINČANE

Nedavno je u Pisarovini kod Zagreba u Hrvatskoj, u organizaciji Giryatria Zagreb tima održano međunarodno takmičenje „8. Pisarovina Open“ u ketlebell liftingu. U konkurenciji je bilo oko 100 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Srbiju su predstavljala četiri tima: Girevik Novi Sad, Girevik Beograd, CF FLEX Beograd i Girevoy sport iz Pećinaca u sastavu: Ljubica Štetić, Milan Jovičić, Miroslav Knapček i Darko Tanacković.

Kako nam je rekla Ljubica Štetić, pećinačka ekipa je zadovoljna plasmanom, kao i sa i četiri osvojene medalje.

„Sa već poprilično iskustva znali smo sa kakvim se protivnicima susrećemo i za koje rezultate smo sposobni. Milan Jovičić je osvojio dve zlatne medalje, u disciplinama Biathlon 2 x 16 kg i Long cycle 2 x 20 kg. Ja sam bila najbolja u disciplini Half marathon (30 mininuta) Long cycle sa 16 kg, dok je Miroslav Knapček osvojio treće mesto u disciplini Long cycle 2 x 16 kg. Darko Tanacković je, u najjačoj konkurenciji, Long cycle 2 x 24 kg osvojio četvrto mesto. Prezadovoljni smo osvojenim medaljama, a osvojeno ekipno drugo mesto nam je najdraže priznanje“ – iskrena je Štetić.

U završnom delu takmičenja, održano je takmičenje reprezentacija u Jerk štafeti 15 minuta. Štafetu su sačinjavali timovi od tri muškarca i dve žene i svaki takmičar je imao tri minuta za koje treba da podigne što više dvoručnih Jerkova. Radi se u kontinuitetu, jedno za drugim, muškarci sa 2 x 20 kg, a žene 2 x 12 kg. Prvo mesto je osvojila Mađarska sa 313 dizanja, drugo Srbija sa 297, a treće Hrvatska sa 271 dizanjem. Srpsku štafetu sačinjavali su Aleksandar Miletić (Girevik Novi Sad), Aleksandar Obradović i Ana Čortan (Girevik Beograd), Darko Tanacković i Ljubica Štetić (Girevoj sport Pećinci).

Izvor: Opština Pećinci