ТРИБИНА „СРПСКО-МАЂАРСКИ ОДНОСИ У XXI ВЕКУ“

У организацији „Центра за друштвену стабилност“  у четвртак 26. априла у Скупштини АП Војводине са почетком у 13. часова одржаће се трибина „Српско Мађарски односи у XXI  веку“. На трибини ће говорити ЊЕ Атила Пинтер, амбасадор Мађарске у Републици Србији, господин Иштван Пастор председник Скупштине АП Војводине, Драгољуб Којчић, филозоф и директор Завода за уџбенике Републике Србије.

Срби и Мађари живе једни поред других дуже од хиљаду година. Деле бројна, заједничка историјска искуства. Више пута су доказивали своју државотворност. Данас и из Београда и из Будимпеште стижу оцене како су односи на никад вишем нивоу у историји. Који изазови стоје данас пред ова два народа? Колико Мађарска може помоћи Србији на европском путу? На какав начин се треба односити према заједничкој прошлости? Која је улога Мађара у Србији и Срба у Мађарској на пољу унапређења међусобних односа две државе? Шта можемо научити једни од других?
Нека су од питања која ће бити постављена на новој трибини Центра за друштвену стабилност на којој покушавамо проценити у ком ће се правцу даље кретати српско-мађарски односи.