ТРИБИНА *ЗАЈЕДНО ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА*

Црвени крст града Вршца и ученици ђачког парламента ОШ“ Јован Стерија Поповић“ одржали су јуче заједничку трибину на тему „ Заједно против вршњачког насиља“. Ово је једна од активности које град Вршац реализује преко својих институција и удружења , усмерених на превенцију и сузбијање вршњачког насиља, кроз активно учешће најмлађе популације и сарадњи са стручњацима из ове области. Циљ трибине је подстицање толеранције, емпатије, солидарности, прихватања и уважавања различитости, развијање свести о сопственој одговорности, охрабривању и подршци за пријаву насиља и развијање нулта толеранције на насиље.

У оквиру трибине ученици су добили информације о врстама и облицима насиља, мерама заштите, о томе где, када и како могу да се обрате за помоћ у случају дешавања насиља, сазнања да се насиље дешава или и саме сумње да неко трпи насиље.

Такође , ученици су били у прилици да постављају питања и поделе искуство о некој ситуацији. Трибини су присуствовати чланови Градског већа Маја Ристић Лажетић и Мирослав Лепир који су овом приликом разговарали са ученицима и запосленима школе о актуелној теми, идејама и могућностима за даље унапређење мера и активности на превенцији вршњачког насиља.

Извор: Град Вршац