ТРИНДИЋЕВА СЛИКА ИДЕ НА ПОКРАЈИНСКУ СМОТРУ

У галерији Кућe Војновића у Инђији, 22. октобра одржана је Зонска смотра ликовних уметника аматера, на којој је учествовало преко 40 сликара из целог Срема, који су се представили својим уметничким делима, међу којима и двоје из наше општине – Драгољуб Триндић, прошлогодишњи победник 21. Смотре ликовних уметника аматера Војводине и Гордана Јовановић Шарић.

За пролаз на покрајинску смотру је одабрано двадесет девет радова, међу којима и Триндићев рад „Одсуство дистанце“, а директор Културног центра Пећинци, Јован Деврња сматра да је овакав успех нашег сликара из Карловчића јасан показатељ културног богатства наше општине.

„Свакако да највеће културно богатство наше општине чине управо људи који својим делима на најбољи могући начин чине нашу општину препознатљивом. Међу њима су и ликовни уметници попут Драгољуба Триндића чији рад је наша публика већ упознала кроз бројне изложбе“ – рекао је Деврња.

Слика „Одсуство дистанце“ рађена је комбинованом техником и припада Триндићевом циклусу слика под називом „Корона“.

„Драго ми је да је међу 40 квалитетних сликара из Срема одабрана и моја нова слика „Одсуство дистанце“, која је настала у овом тешком времену пандемије. Бројне награде и прошлогодишњи успех на Покрајинском смотри само су један од подстицаја, али подршка коју налазим у пећиначком Културном центру највећи су подстрек за моје даље стварање“ – казао је Драгољуб Триндић.

Селектор зонске смотре је историчар уметности Миле Игњатовић, а Покрајинска смотра биће одржана 7. новембра у Новом Бечеју.

Извор: Општина Пећинци