ТРИНДИЋЕВИ РАДОВИ ИЗЛОЖЕНИ У ЊУЈОРКУ

Артиос галерија (Artios Gallery) из Њујорка по други пут ове године излаже слике нашег уметника Драгољуба Триндића, чије ће слике, упркос пандемији, бити у прилици да погледају љубитељи ликовне уметности широм света. Виртуелна изложба под називом Зимски мозаик: Прослава креативности (Winter Mosaic: Celebrating Creativity) отворена је 1. децембра и траје све до 31. јануара 2021. године.

По речима самог аутора на виртуелној изложби су приказана два његова рада Бела рада и маргарита и Два папагаја (из бразилског периода), а овакво међународно презентовање његовог рада, како каже, даје једну посебну тежину његовом раду.

“Драго ми је да ће међународна јавност на овај начин видети да ми имамо овде добре уметнике и да можемо парирати свету са уметношћу. Сматрам да је јако важно учествовати на што више изложби у различитим државама и освајати награде, јер то заиста умногоме даје тежину вашем раду и инспирише да се и даље трудите и радите што боље” – рекао је Триндић.

Драгољуб Триндић већ годинама представља општину Пећинци на Зонским и Покрајинским смотрама ликовних стваралаца Срема и Војводине, носилац је бројних награда, а ове године освојио је прво место на Покрајинској смотри са сликом “То може бити свако од нас”. На међународној сцени појавио се 2013. године прво у Бергаму у Италији, исте године и у Лос Анђелесу у САД.

Ове године већ други пут излаже на међународној изложби у њујоршкој Артиос галерији, а вртуелна тура кроз изложбу Winter Mosaic: Celebrating Creativity налази се на линку:

https://www.artiosgallery.com/virtual-gallery

Извор: Општина Пећинци