ТРКА КРОСА РТС-А У СУБОТУ У СОМБОРУ

Поводом одржавања Кроса РТС-а у Сомбору, данас је у згради Жупаније одржана најавна конференција, на којој су учествовали директор и оснивач Кроса РТС-а Стеван Ковачевић, чланица Градског већа за област спорта, омладине, деце и здравства Антонија Нађ Косановић, члан Градског већа за област културе и образовања Борислав Станичков, испред Спортског савеза града Сомбора Имре Ото и испред АРК „Сомаратон“ Александар Марковић.

Овогодишње такмичење одржаће се на новој локацији, на теренима „Жак“, а Сомбор ће у оквиру ове организације бити и домаћин Првенства Србије у кросу за све узрасне категорије. Текничка организација је поверена Спортском савезу града Сомбора уз стручну подршку Спортског центра „Соко“, Тениског клуба „Жак“, Школске управе Сомбор, АРК „Сомаратон“, Бициклистичког клуба „Сомбор“, Црвеног крста Сомбор и волонтера из ОШ „Доситеј Обрадовић“. Такмичење се одржава без присуства публике.

„На такмичењу очекујемо око 600 ученика и ученица основних и средњих школа, атлетичара и атлетичарки. Уједно ће бити одржане и трке за предшколску децу и за децу са сметњама у развоју“ рекла је Антонија Нађ Косановић.

Директор Крос РТС-а поклонио је Граду књигу „Трчим и пишем +2“ и истакавши да се Крос РТС-а сада састоји из 3 такмичарска дела: Крос РТС-а у дијаспори који се увек трчи широм наше планете, затим Крос кроз Србију који се такође трчи на сваком педљу наше земље и Крос серије која се ове године одржава у три града, као и из три образовна дела.

Борислав Станичков рекао је да очекује квалитетне трке и да је посебна част што се у Сомбору одржава Државно првенство, а Ото Имре истакао је да нова подлога на којој ће се одржати трке изузетно одгова тренутним временским условима.

Извор: Град Сомбор