„ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО“ БИЋЕ ОДРЖАНА У БИГ ШОПИНГ ЦЕНТРУ У СУБОТУ – ПРИЛИКА ДА БУДЕМО ХУМАНИ И ПОМОГНЕМО ДЕЦИ И ОМЛАДИНИ У СТАЊУ СОЦИЈАЛНЕ ПОТРЕБЕ

Црвени крст Зрењанин у партнерству са Градом Зрењанином, Спортским савезом Града Зрењанина, Савезом за школски спорт и Друштвом педагога физичке културе Града Зрењанина организује традиционалну хуманитарно – рекреативну акцију „Трка за срећније детињство“ , најавила је на данашњој конференцији за новинаре Јелена Домјесков, стручни сарадник Цревног крста Зрењанин.

Како је навела, трка се и овде године одржава 40. пут, а под већ препознатљивим мотом „Имамо циљ, дођи на старт“, у суботу, 16. септембра, са почетком од 10 часова у Биг шопинг центру.

Право учешћа стиче се куповином учесничког броја по симболичној цени од 100 динара.

– Сва средства биће усмерена у фонд хуманитарне акције Спортом за боље сутра како би се побољшали услови живота, образовања и бављења спортом деце и омладине у стању социјалне потребе. Такође, у оквиру ове манифестације, биће реализована и акција добровољног давања крви у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине у термину од 9 до 12 часова – навела је Јелена Домјесков.

Стручни сарадник Савеза за школски спорт града Зрењанина, Јован Лекић изразио је задовољство што и ове године учествују у организацији трке и позвао сву школску децу, али и све остале да дођу и да буду хумани тог дана.

На конференцији у Градској кући говорила је и генерална секретарка Спортског савеза Града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић која је навела да је у „Трци за срећније детињство“ прошле године било више од пет стотина учесника и изразила очекивање да ће се овогодишњој хуманитарној акцији у суботу одазвати још већи број учесника.

Извор: Град Зрењанин