ТРОФЕЈ ЗА НОВИ ПОЧЕТАК: РУКОМЕТАШИЦЕ ЖЕЛЕЗНИЧАРА ОСВОЈИЛЕ КУП ВОЈВОДИНЕ

Рукометашице инђијског Железничара освојиле су КУП Војводине победивши у финалу фаворизовану новосадску Војводину резултатом 26:22(12:11). Фантастичну игру Инђинчанки обележиле су голманка Тамара Костић која је проглашена за најбољег чувара мреже, и два одлична бека, Слађана Жигић и Кристина Цвијановић, које су изабране за најбоље играчице.

Сам почетак утакмице није наслућивао на добро. Новосађанке су брзо постигле три гола и стекле завидну почетну предност. Међутим, Инђинчанке се полако враћају из почетног шока и већ у 15. минути бележе прво вођство са 5:4. Резултатска клацкалица трајала је до краја првог дела који је завршен минималним вођство Железничара са 12:11.

У другом полувремену наставља се „игра живаца“ и то до 48. минута када наше девојке стварају резултатску разлику од 4 гола. Играчице Војводине, иако искусније и физички јаче, нису успеле да се врате у игру. Инђинчанке су до краја меча сигурном и енергичном игром задржале вођство и заслужено освојиле трофеј КУП-а Војводине.

Медаље и пехар освајача овогодишњег КУП-а играчицама и стручном штабу уручили су истакнути рукометни радник Момир Рнић и Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Током целе сезоне рукометашице Железничара показују велику срчаност и храброст. Невероватна пожртвованост и позитивна енергија која прожима цео тим довели су до значајног трофеја и првог места у јесењем делу првенства, са амбицијом да ту и остану и тако се врате у Супер А лигу Србије.

Овај успех има посебан значај имајући у виду да се Клуб до пре 2 године налазио пред гашењем услед катастрофалних потеза претходне управе која је створила вишемилионске дугове. Прегалничким радом људи који су од јуна 2016. године преузели Клуб и великим разумевањем и подршком председника општине Инђија Владимира Гака, Клуб је не само опстао него је успео да стекне статус једне од најуспешнијих спортских колектива у Србији.

Као птица Феникс, женски рукометни клуб Железничар се издигао из пепела и сада снажно и незаустављиво граби ка повратку у најелитнији ранг такмичења.

Извор: Општина Инђија