„ТРОЈКА ИЗ БЛОКА“ – ТУРНИР КОЈИ РУМА ВОЛИ

Спортско – хуманитарни турнир „Тројка из блока“ окупио је у суботу, на кошаркашком терену код румског Дома здравља, око 1.000 Румљана, који су овог пута сакупили преко 400.000 динара.

Након породица Јеремић из Руме(2016.) и Ђикић(2017.) из Путинаца, „Тројка из блока“ у Руми је овог пута била намењена петочланој породици Смуков из Добринаца. Родитељи Душко и Александра брину о две шеснаестогодишње ћерке Николини и Ивани и најмлађем сину тринаестогодишњем Александру. Ћерке од рођења имају хемипарезу, Ивана је и слепа, тешко покретна, а сину су због тумора одстрањена оба ока.

Захваљујући овогодишњој кампањи „Тројке из блока“ у Руми и прикупљеним средствима породици Смуков ће бити саниран кров на породичној кући и купљено неколико пољопривредних машина, каже један од организатора Урош Марковић, из Хуманитарне организације „Срби за Србе“, под чијим окриљем се турнир и одржава.

„Ми се трудимо да као организација дамо ветар у леђа вишечланим социјално угроженим породицама, тако и овог пута поред радова на кући ћемо обезбедити и пољопривредну механизацију за Смукове и помоћи родитељима у њиховој борби за бољу будућност. Рума је један од главних градова на мапи света Тројке из блока. Сваке године у Руми се обори по неки рекорд. Овог пута имали смо највише пријављених у шутирању са половине терена, 25 људи се опробало, а пријава је износила 500 динара. И овом акцијом смо породици Смуков показали да постоје људи који желе да им помогну, а Рума је још једном потврдила да није одустала од својих угрожених комшија“, рекао је Марковић.

Турниру у Руми је присуствовао и доказани хуманиста Милорад Јурковић, познатији као Столар Миле, који већ дуго помаже породици Смуков.

„Част што су ме Румљани позвали да дођем на већ чувени турнир. Породицу Смуков посетимо месечно барем два или три пута и донесемо им оно што можемо у том тренутку, пелене, гардеробу итд. Данас сам и посебно поносан јер је моја кћерка Гордана одлучила да своју новчану награду, у износу од 100 евра, коју је освојила на џудо турниру донира у Руми породици Смуков“, казао је Столар Миле.

Мајка Александра Смуков, која је на турнир дошла са сином Александром, са сузама у очима се захвалила свим добрим људима на подршци и додала да ће породица наставити своју свакодневну борбу не губећи наду и веру.

Турнир је поново протекао у сјајној атмосфери, локална подршка је бакљадом направила леп колорит, док је музички програм употпунио репер Марлон Брутал.

Најбројнији и овог пута на турниру су били румски малишани, од којих су се многи опробали у шутирању тројки, а све са племенитим циљем да помогну угроженим суграђанима.

Извор : Општина Рума