TРСТ И ИНЂИЈА-ПРИВРЕДНИ ЦЕНТРИ У СНАЖНОМ РАЗВОЈУ

Током тродневне посете италијанском граду Трсту градоначелник Роберто Дипјаца угостио је делегацију општине Инђија коју предводи председник Владимир Гак.

Упознајући госте са привредним потенцијалима Трста, Дипјаца је истакао најважнији пројекат који се тренутно реализује а то је изградња нове луке на површини од 60 хектара. Тиме ће Трст постати највећа трговачка лука у Италији.

Снажни економски развој Инђије условљен је улагањем општине у индустријске зоне и доласком великог броја инвеститора и проширивање капацитета постојећих фабрика. Гак је јапанску компанију Toyo Tires истакао као најзначајнију и највећу инвестицију у историји Инђије

То је повод да се остваре и интезивирају контакти привредних субјеката ова два града.

Градоначелник Дипјаца посетиће Инђију до краја године заједно са привредницима Трста током које ће реализовати бројни састанци са представницима инђијских компанија.

По речима Дипјаце, у Трсту живи око 10 процената Срба што је добра основа о потенцијалној сарадњи на нивоу спорта, културе и туризма.

Током посете Гак је посетио храм Српске православе цркве Свети Спиридон који је најлепши и највећи верски објекат у околини.

Посета делегације општине Инђија италијанском граду наставак је унапређења сарадње ова два града која је започета пре неколико месеци.

Извор: Општина Инђија