ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА НА САЈМУ У КРАГУЈЕВЦУ

Туристичка организација општине Врбас наступила је на  XII  Међународном сајму туризма и сеоског туризма, који је од 25. до 27. новембра одржан у Крагујевцу.

Педесетак излагача из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије представило је своје понуде за новогодишње и божићне празнике, бањска лечилишта, здравствено-рекреативне и спортске центре, сеоска домаћинства, пољопривредна газдинства и винарије. Локалне туристичке организације скренуле су пажњу посетилаца на лепоте и знаменитости наше земље.

У оквиру Сајма туризма одржан је и Сајам зимнице, где су  посебно место добили произвођачи здраве хране, пића и различитих специјалитета из Србије: зимнице, сухомеснатих производа, ракије, медењака, пита и колача. Другог дана сајма одржано је традиционално такмичење у припремању куване ракије – „Шумадијска чајанка са градоначелником“. Осим изложбеног дела, у оквиру сајма одржани су и стручни едукативни програми.

„Туристичка организација општине Врбас је ове године акценат ставила на промовисање гастрономских манифестацијa и сеоских туристичких домаћинстава, у складу са основном тематиком крагујевачког Сајма туризма. Поред наведеног, заинтересованим посетиоцима штанда представљени су предлози аранжмана за активни туризам кроз спорт, рекреацију, лов и риболов. У том смислу, посебна пажња посвећена је промоцији нашег Центра за физичку културу ‘Драго Јововић’ и његових потенцијала за спортски и конгресни туризам. Наступ ТО подржан је од стране локалних привредних субјеката: АД Медела, Рајал дестилерија, Спелта Аларгић и Вртлари, који су обезбедили производе намењене дегустацији на нашем штанду“, саопштено је из Туристичке организације општине Врбас.

Ово је био први сајам туризма који је одржан у Србији након избијања пандемије COVID 19.

Извор: Општина Врбас