ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ ИРИГ У НОВИМ ПРОСТОРИЈАМА И НА НОВОЈ АДРЕСИ

Туристичка организација наше општине добила је нове просторије које се налазе на раскрсници путева који воде ка СБ “Термал“ и хотелу “Premier Aqua“, односно на туристички најфреквентнијој локацији у Врднику.

У реализацији овог пројекта учествовали су Министарство туризма, трговине и телекомуникација које је определило средства у износу од 3,5 милиона динара и Општина Ириг која је обезбедила локацију за изградњу објекта и определила средства у износу од 350.000 динара.

Такође, седиште Туристичке организације општине Ириг сели се из Ирига у Врдник, што ће бити потврђено на првој наредној седници СО Ириг.

“’Као што је Ириг центар развоја воћарства, виноградарства и винарства у нашој општини, тако је Врдник престоница туризма не само општине Ириг већ и шире. Самим тим, било је логично да се седиште Туристичке организације пресели у Врдник, али и да добијемо просторије које ће олакшати рад запосленима и бити од користи и значаја како бројним туристима тако и пружаоцима туристичких услуга којих је све више“, истиче Драган Драгичевић, директор ТО општине Ириг.

У Туристичкој организацији наводе податак да је од неколико локација које су биле разматране за изградњу објекта, једино ова испуњавала услове и могла да добије неопходне дозволе за изградњу.

“ На жалост, неко ко је за туристички инфо центар предвидео дрвену кућицу у центру Врдника пре неколико година, заборавио је да је и опреми мокрим чвором, грејањем и испуни све друге услове да би у њој могло нормално да се ради. Такође, због близине пута и потока нисмо могли да добијемо дозволу за изградњу већег и комплетно опремљеног објекта. Желим да обавестим све грађане да изградњом овог објекта нисмо заборавили теретану на отвореном, и она ће ускоро бити постављена у непосредној близини бањског дела “Термала“ на много безбеднијем и прикладнијем месту, са више зеленила и пратећих садржаја.“

Драгичевић истиче добру сарадњу коју ТО општине Ириг има са локалном самоуправом, Секретаријатом за туризам Владе АП Војводине и Министарством трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије:

“Заједно смо реализовали велики број пројеката, од пешачке стазе, постављања саобраћајно-туристичке сигнализације, лед сатова… Туристи нам кажу да се слика Врдника битно променила на боље у последњих неколико година и то је оно све нас чини задовољнима и поноснима. То и јесте један од циљева који смо поставили себи и наставићемо да вредно радимо како би и Врдник и Општина Ириг постали туристичка престоница Војводине“- каже Драган Драгичевић.

Извор: Општина Ириг