ТУРИСТИЧКИ ИНФО ПУНКТ КОД АКСЕНТИЈА

Туристичка организација Општине Пећинци добила је средства за реализацију пројекта Унапређење регионалне туристичке понуде Срема израдом пројектне документације туристичког инфо пункта у Огару са пројектом туристичке саобраћајне сигнализације општине Пећинци.

По речима директорке ТО Пећинци Љубице Бошковић у питању је пројекат који ће значајно унапредити туристичку понуду пећиначке општине, а како каже, кроз разговор са посетиоцима туристичких локалитета увидели су да постоји потреба за додатном туристичком сигнализацијом и ознакама на путу ка туристичким локалитетима у општини.

„Такође, изградња туристичког инфо пункта умногоме ће обогатити туристичку понуду наше општине. С обзиром на то да нам је у Огару значајан туристички локалитет – Аксентијев кућерак, који је и културно добро од изузетног значаја , као и на то да се Огар налази на пола пута од Пећинаца ка Купинову, на половини наше туристичке руте, кроз искуство смо увидели да је то место где би се туристи задржавали дуже да има неких додатних садржаја. Зато смо одлучили да туристички пункт поставимо баш у Огару. Инфо пункт ће бити изграђен на плацу поред дворишта где се налази Аксентијев кућерак, који је Општина Пећинци откупила баш за те потребе, а ту ће бити постављени и додатни садржаји, као што су сувенирница и сала за презентације, који због тога што је Аксентијев кућерак културно добро од изузетног значаја просто нарушавају тај простор. Циљ нам је да туристе задржимо што више код нас и да им пружимо бољи угођај, а пре свега желимо да им што боље презентујемо народно градитељство Доњег Срема и конкретно Аксентијевог кућерка, која је најстарија очувана сеоска кућа у Срему“ – рекла је Бошковић.

Она такође додаје да се тренутно ради пројектно-техничка документација, као и да је ТО Пећинци са овим пројектом аплицирала код Развојне агенције Србије у оквиру конкурса за унапређење сарадње и подизање капацитета на регионалном и локалном нивоу. Вредност пројекта износи 2.000.000,00 динара, од чега ће 1.000.000,00 обезбедити пећиначка локална самоуправа.

Извор: Општина Пећинци