TURNIR ULICE GOSPOĐINACA JE ZAVRŠEN

Juče je u Gospođincima završen “ Turnir ulice Gospođinaca“. Odigrane su sve finalne utakmice u kategorijama pionira, kadeta i seniora.

Početak večeri nije obećavao, zbog tamnih oblaka koji su prekrili nebo iznad sela, tako da su organizatori turnira često bacali pogled prema njemu.

Prvo su nastupili pioniri i svojom igrom pokazali izuzetnu želju i volju da uspeju i svojim ekipama donesu željenu pobedu.

Nama koji smo sve to gledali, toliko je bilo lepo da smo svaki njihov napad ka golu pozdravljali burnim aplauzom sa tribina.

Sudija Petar Bubnjević, je budno pratio najmlađe učesnike, svojim savetima im pomagao da što uspešnije odigraju finalne mečeve u svojoj kategoriji.

Svečano su proglašeni rezultati: za najboljeg golmana Marko Kopanja, za fer plej igrača Vukašin Đorđić i za najboljeg igrača Slavko Knežević.

Prvo mesto osvojila je ekipa Karioke, drugo mesto Djaci prvaci, treće mesto Brazilci. Svima su uručene diplome, medalje i pehari.

Nakon pionira nastupili su kadeti, svojom igrom pokazali su da u njihovim redovima stasavaju dobri, i kvalitetni igrači koji će za par godina igrati na ovom istom turniru kao seniori.

Rezultati u kategoriji kadeta: najbolji golman Dragan Disić, fer plej igrač Nemanja Stoiljković, najbolji igrač Aleksa Teofanović.

Ekipno prvo mesto je ekipa Titani, drugo mesto Otpisani, treće mesto Slaninari, Svečano su svima njima uručene nagrade i pehari.

Seniori su prvo igrali za treće mesto i to ekipa Miletićeve protiv miksa B.Radičevića-Čuruška.

Želja za pobedom je bila prisutna kod obe ekipe tako da je do samog kraja rezultat bio neizvestan, očekivalo da će penali rešiti ovu utakmicu.

Miletićeva je pred sam kraj uspela da da gol i povede sa 1;0, tako je i ostalo na kraju utakmice.

Finalna utakmica između ekipe Azbuka i Veterani FK „Jedinstvo“, počela je najavom igrača azbuke, a nakon toga i Veterana.Svi su istrčali na teren gde su pozdravili himnu, i prisutnu publiku kojih je bilo oko 200.

Svojom igrom obe ekipe su pokazale da su opravdano u finalu turnira.

Publika je burno navijala,  pozdravljala svaku akciju svojih igrača na terenu, i navijala.

Dobar fudbal, fer plej igra oba tima, obeležila je ovaj finalni meč koji je bio bez golova, do pred sam kraj kada su Veterani iskoristili jednu od mnogih prilika, i dali gol Azbuci.

Na krajurezultati su sledeći: najbolji golman Dejan Rončević, najbolji strelac Petar Bubnjević, najbolji igrač Mladen Tepić, fer plej igrač Miloš Zorić, fer plej ekipa Volim Gospođince i igrač koji obećava Duško Stepančev.

Ekipno,, prvo mesto Veterani FK Jedinstvo,drugo mesto Azbuka, treće mesto Miletićeva.

Ovo je bio 15. Turnir ulica Gospođinaca, organizacija turnira kako prisutni kažu svake godine sve bolja.

Gospođinčanima, ovaj turnir mnogo znači u ovim letnjim mesecima, svi oni koji nemaju priliku da otputuju na neku popularnu destinaciju, mogu mesec dana da dolaze na turnir, i ispune svoju potrebu za izlaskom iz kuće. 

Sve ovo je realizovano uz podršku sportskog saveza, i mnogobrojnih sportskih radnika iz sela, koji su radili bez ikakve nadoknade.

 

Za vojvodjanske.rs : M. Živković

Galeriju sa završnice turnira, pogledajteu nastavku.