У БЕОЧИНУ ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ВАСКРШЊА ЗВОНА“

Данас је у Беочину отворена прва манифестација „Васкршња звона“ коју у сарадњи са Општином Беочин организује Туристичка организација Беочин.

На програму свечаног отварања присутне су поздравили покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, председница општине Беочин Биљана Јанковић и директорка ТО Беочин Љубица Саватић.

Председница општине Беочин Биљана Јанковић истакла је важност одржавања манифестација које на најбољи начин спајају локалне потенцијале и вредности са празничним обичајима и традицијом као и да је програм осмишљен тако да садржи бројне радионице и активности које су првенствено намењене најмлађим суграђанима и породицама.

„Жеља нам је била да деци уочи највећег хришћанског празника Ускрса, омогућимо лепо и квалитетно празнично дружење које ће бити испуњено едукацијом, забавом и заједничким успоменама. Велику захвалност упућујем Покрајинском секретаријату за привреду и туризам и покрајинском секретару господину Ненаду Иванишевићу на подршци која никада није изостала када је Беочин у питању. Када нешто први пут организујемо, готово да никада није лако и зато бих посебно желела да се захвалим нашим партнерима из Туристичке организације као и свим учесницима који су својом добром вољом подржали идеју оваквог окупљања и креирали програме за децу, као и бројним удружењима вредних жена са територије наше општине које су такође данас са нама.“, истакла је Јанковић.

У програму манифестације узели су учешће суграђани, установе и организације као и готво сва удружења жена са територије општине Беочин које су посетиоцима припремиле колаче и друге војвођанске специјалитете а продајна понуда на појединим тезгама има и хуманитарни карактер.

Тематске радионице које су организоване окупиле су децу Беочина око осликавања ускршњег рама, фарбања јаја, веронауке и књижевности а забавни програм употпунио је аниматорски тим „Слави са Славицом“.

Са жељом да оваква окупљања постану традиција и у наредним годинама у Беочину, свим нашим суграђанима желимо леп и пријатан породични дан уз „Васкршња звона“!

фото: Исмет Адемовски

Извор: Општина Беочин