У БУДИМПЕШТИ ЈЕ У ТОКУ ДЕСЕТА МЕЂУНАРОДНА УМЕТНИЧКА КОЛОНИЈА

У просторијама Српског културног центра у Будимпешти, отворена је јубиларна десета Међународна ликовно-књижевна колонија, чији је организатор Удружење уметника КРУГ. Ова цивилна организација, која окупља уметнике различитих профила, већ читаву деценију делује у мађарској престоници.

Учесници овогодишње колоније су ликовни уметници и писци из Мађарске, Србије, Немачке, Италије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Румуније, Словеније и Црне Горе, а тема коју су организатори ове године припремили за гостујуће сликаре и графичаре јесте њихово виђење савременог стваралаштва српских писаца у Мађарској. Тако ће на сликарским платнима уметника бити овековечени поједини мотиви из дела Петра Милошевића, Војислава Галића и Драгана Јаковљевића.

Уметници ће на будимпештанској колонији стварати до краја ове недеље, док ће изложба њихових слика бити организована најесен, у оквиру Месеца српске културе у Мађарској. Синоћ је, у будимпештанском ресторану „400“ у 19 часова одржано књижевно вече учесника ових сусрета, док ће данас )субота), у исто време, у Српском културном центру бити одржан концерт будимпештанске групе „Бабарога“, чији је репертоар састављен од рок и поп хитова са простора бивше Југославије.

Извор: Српске недељне новине, Будимпешта