У ЧЕРЕВИЋУ ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,ЧАРОБНА ФРУШКА“ НАМЕЊЕНА СПАЈАЊУ ОПШТИНА КУЛА И БЕОЧИН

У суботу 23. 12. 2023. у ,,Фрушкогорским апартманима“ у селу Черевић у општини Беочин, одржана је прва новогодишња манифестација ,,Чаробна фрушка“, намењена пре свега деци, породицама и свима онима који имају добру вољу и велико срце.

Манифестацију је организовала и финансирала породица Месингер која је 12 година живела у Кули, а која је због приватног туристичког посла била принуђена да се врати у Беочин, одакле су родом.

Циљ манифестације било је спајање Општине Кула и Општине Беочин, па су тако дошла два аутобуса деце из вртића ,,Колибри“ и из Основне школе ,,Иса Бајић“ из Куле, са васпитачицама и учитељицом, односно другари из бившег вртића и школе њихово троје деце. Поред кулске деце, на манифестацији су била и деца из вртића и два одељења нових другара њихове деце из Беочина. Присуствовала су и деца из Дечијег хора КУД ,,Дурмитор“ који води проф. Софија Патковић из Куле, као и Хор ,,Василије Острошки“ који води наставница Јевгенија из Беочина.

Деца су уживала и уз представу Луткарског позоришта из кофера ,,Уображена мишица“ из Новог Сада. Након завршене представе из брвнаре (у којој иначе и живи) је изашао Деда Мраз који се сликао са децом и доделио им новогодишње пакетиће који су обезбеђени уз помоћ донација људи великог срца. Манифестацију је увеличало 180. деце.

Извор: Општина Кула