У ЧЕТВРТАК У КУЛИ ПРВИ ЛАГ ПРОЛЕЋНИ ФЕСТИВАЛ

Први ЛАГ пролећни фестивал ручних радова и домаћих производа одржава се у Кули у четвртак, 18. априла, од 10 до 16 часова на платоу испред Клуба Синема у Лењиновој улици.

Манифестација представља најаву предстојећих догађаја у нашој локалној средини, који ће се организовати у току 2024. године, а у фокусу је рурални туризам и представљање општине Кула као интересантне туристичке дестинације.

Програм почиње у 11 часова наступом ученика и професора Школе за основно музичко образовање у Кули, а током дана предвиђени су разговори и панел дискусије на тему подршке и развоја туризма, као и представљање чланова ЛАГ-а и манифестација које реализују, као и учешће великог броја локалних произвођача домаћих производа и ручних радова.

Манифестација је подржана у оквиру Пројекта ,,Промовисање економске диверсификације у руралним подручјима југоисточне европе – Изградња  капацитета ланаца вредности у пољопривреди и руралном туризму кроз промовисање могућности запошљавања“, који спроводи SWG у партнерству са GIZ.

Извор: Општина Кула