У ЦРВЕНКИ ОДРЖАН МЕМОРИЈАЛ АНТЕ МАРАС МАКИ

Победници такмичења у кувању рибљег паприкаша „Меморијал Анте Марас Маки“, које је у организацијиТуристичког удружење Црвенка, а под покровитељством Туристичке организације општине Кула, у суботу одржано на црвеначком излетишту Поток је екипа „Железник-Тег“.

Одлично уређени терени и лепо време привукло је велики број посетилаца на црвеначки Поток, а организатори су, поштујући мере заштите екипе поделиле на пристојну удаљеност, и баш због примене свих мера заштите ограничили број екипа, јер је знатно више од њих 27 желело да учествује на овом престижном такмичењу.

Оцењивачку комисију, која није имала ни мало лак задатак да одабере најускусније паприкаше чинили су Здравко Шћепановић из Крушчића, те Зоран Ружичић и Перо Свилар из Црвенке и након што су веома студиозно обавили преглед донесених узорака, њихова одлука је гласила: треће место је припало екипи „Слободни момци“ из Куле и Црвенке, друго екипи Месне заједнице Крушчић, а прво екипи Железник Београд – Тег Црвенка.

Рецимо и то да се, узтакмичење у кувању рибљег паприкаша организатор потрудио да за све посетиоце припреми бесплатан војнички пасуљ, затим богату томболу коју су помогли бројни локални предузетници, појединци и пољопривредна газдинства. Занимљиво је да је главну награду на томболи, печено јагње, добили члан судијске комисије Зоран Ружичићи његов другар Милутин Бједић. Наравно, ни овогодишње такмичење у кувању рибљег паприкаша „Меморијал Анте Марас Маки“ на црвеначком Потоку није могло да прође без пригодног забавног програма, а посетиоце су забављали Момо и Додир са Џимијем Станићем.

Извор: Општина Кула