У ДОМУ ЗДРАВЉА ПОЧЕЛА И ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА

У Дому здравља „Др Ђорђе Бастић“ данас је почела вакцинација грађана против заразе COVID 19. Први грађани добили су телефонски позив за вакцинацију на основу добровољне пријаве коју су извршили на сервису Е-управа или путем телефонског сервиса. Они су данас цепљени вакцином кинеског произвођача Синофарм. Прву вакцину, једну од 210 колико је стигло у Дом здравља, примио је Младен Нићин, Србобранац стар 94 године, учесник Другог светског рата.

„Прве количине вакцине Синофарм достављене су у Дом здравља из Института за јавно здравље Војводине и вакцинација је почела у 08.00 часова. Вакцинисани су грађани који су се добровољно пријавили за имунизацију. Друга доза вакцине добија се за три недеље“, саопштено је из Дома здравља.

Грађани који желе да се пријаве за вакцинацију могу то да учине преко Е-управе или позивом на број 0800.222.334. Такође, грађани могу да се пријаве и у Општинску управу Србобран, соба бр. 4, где ће добити подршку у вези са испуњавањем приајве. Сви они биће позвани да дођу у амбуланту како би били вакцинисани. За оне који су прележали COVID 19 а желе да приме вакцину, потребно је да истекне период од 45 дана од добијања негативног теста, односно од кад се води да су оздравили.

Извор: Општина Србобран