У ДВЕ ТОРБЕ ОКО 1.000 ПАРИ ФИРМИРАНИХ НАОЧАРА

Цариници су у сарадњи са полицијом , на улазу граничног прелаза Батровци, спречили кријумчарење великог броја фирмираних наочара за вид, сунчаних наочара и њихове опреме у вредности која премашује 60.000 евра.

Прекршај је откривен када је на ред за царинску контролу стигао комби италијанских регистарских ознака којим је управљао 36-годишњи Пожаревљанин у друштву још три сапутника.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве сапутници су одговорили одрично, док је возач пријавио храну, полован фрижидер, половну веш-машину и 4 половне гуме.

Међутим, поред наведених половних ствари, цариници су, отворивши пртљажник, открили и вредан непријављени товар.

У две торбе, камуфлиране међу осталим торбама, откривена је позамашна количина наочара.

Ради се о скоро 800 пари наочара за вид „Tom Naore“, „Gloria Ortiz“, „Face“, у вредности око 45.000 евра, око 200 пари сунчаних наочара „Lancetti“, „Yell“, „Exess“ (скоро 13.500 евра), преко 100 футроли за наочаре „Exess“ и „Lancetti“ (више од 2.000 евра) и готово 600 везица (приближно 600 евра).

Возач је изјавио да је робу превозио  из Италије до њеног власника у Србији. Привремено je задржан и комби, јер вредност кријумчареног товара премашује трећину његове вредности.