У ЕВРОПСКИ ГРАД СПОРТА СТИГЛА ДВА ЕВРОПСКА ЗЛАТА: РВАЧИ ПОНОС ЗРЕЊАНИНА И СРБИЈЕ

Рвачи зрењанинског “Пролетера” и државни репрезентативци Србије Мате Немеш и Зураб Датунашвили освојили су златне медаље на Европском шампионату у Варшави. На још једном изузетном резултату српског рвања у међународним размерама и потврди доминације зрењанинског “Пролетера” у домаћим оквирима, честитку им је упутио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

 – Честитам нашим шампионима и спортским амбасадорима града Зрењанина и Републике Србије на још једном изузетном резултату и освојеним златним медаљама. На сваком такмичењу доказујете зашто је Зрењанин проглашен за “Европски град спорта” и због чега је значајно неговати спортску традицију дужу од једног века, као што то више него успешно чини Рвачки клуб “Пролетер”. Матеу желим пуно успеха и на Олимпијским играма, као и другом нашем представнику Каџаји, а верујем да ће им се придружити и златни Датунашвили и Виктор Немеш, и да ће зрењанинско и српско рвање доминирати и у Токију – поручио је европским шампионима градоначелник Зрењанина Симо Салапура

 Рвачи “Пролетера” Мате Немеш, у категорији до 67 килограма, и Михаил Каџаја, у категорији до 97 килограма, већ су обезбедили олимпијске визе и наступиће у престоници Јапана, док ће Виктор Немеш и Зураб Датунашвили покушати то да остваре на последњем квалификационом турниру у Софији, од 6. до 9. маја.

Фотографијa: Рвачки клуб „Пролетер“ Зрењанин

Извор: Град Зрењанин