У ГАЛЕРИЈИ КЦ У КУЛИ ОТВОРЕНА САМОСТАЛНА ИЗЛОЖБА АЛЕКСАНДРА С. МАРКОВА

У Галерији Културног центра у Кули одржана је самостална изложба Александра С. Маркова, адвоката из Бечеја, који, како каже, сликање упражњава како би се искључио из свакодневице, проблема и онога што га оптерећује. Ово је његова пета самостална изложба, а прва у Кули.

Његове слике су акрил на платнима, рађене су шпаклама јер је то једини алат који користи, а специфично у његовом стваралаштву је то што никада не понавља теме, па је свака његова слика прича за себе:

,,По опредељењу, струци и занимању сам  адвокат и ово је нешто што ја упражњавам и користим као могућност да се искључим из свакодневице и проблема, из онога што оптерећује. Ово дозвољава да се човек прикаже на други начин, за разлику од онога што људи виде. Немам инспирацију у некој посебној теми. Моја породица мене у овоме много подржава, али су изричити у томе да ми не дозвољавају да понављам теме и ја успевам да на свакој слици избацим неку потпуно другачију тему. То један од мотива због којег ове слике изгледају различито и имају различите теме, а како успевам то ни сам не знам да кажем, јер сам тиме касно почео да се бавим. На неки начин, у мојој глави постоји та слика и када одлучим да приступим сликању то само треба да пребацим на платно. Могу да кажем да у великом броју случајева то тачно буде оно што ми буде у глави и врло мало слика сам дорађивао и преправљао“.

Када је реч о његовим  будућим  плановима, најавио је изложбу 20. новембра, у својој матичној галерији у Бечеју, где ће изложити слике малог формата:

,,Тренутно имам договор у Галерији ,,Круг“ у Бечеју, матичној галерији, да организујем изложбу 20. новембра. Она ће се звати ,,Мали формати“. До сада сам излагао слике које су погодне за галерије, већег формата и атрактивније, а имам доста слика малог формата које нисам излагао, а које такође могу да буду интересантне публици“.

Куљани изложбу могу да погледају у наредних 15 дана.

Извор: Општина Кула