У ГЕПЕКУ КРИЛИ ПАРФЕМЕ И КОЗМЕТИКУ

Цариници су у сарадњи са граничном полицијом 28. на излазу граничног прелаза Хоргош, запленилили око 40 парфема и 50 кутија са сетовима шминке познатих робних марки.

Прекршај је откривен када је на ред за царинску контролу стигао „мерцедес-бенц“ немачких регистарских ознака који је држављанин Немачке албанског порекла возио из Србије ка Немачкој. У аутомобилу се налазила трочлана породица албанске националности, поред возача, ту су били и његова супруга и син.

На питање царинских службеника да ли имају нешто да пријаве, путници су одговорили да немају ништа. Цариници су ипак посумњали у његове речи, те су одлучили да детаљно прегледају аутомобил.

Том приликом открили су да се у гепеку налази већа количина козметике која је била прекривена личним стварима и коферима путника.

Ради се о скоро 40 парфема марки „шанел, „версаће“, „диор“, „гучи“ и других, као и око 50 сетова шминке „шанел“, „живанши“ и „YLS“.

Пошто амбалажа заплењене козметике изгледа квалитетно, цариници сумњају да се ради о аутентичним парфемима и сетовима шминке. Уколико комисијска процена покаже да су заиста у питању оригинали, вредност прекршаја могла би да достигне износ од неколико хиљада евра.