U GOSPOĐINCIMA POČELA ADAPTACIJA SVETOSAVSKOG DOMA-BIOSKOPA

Gospođinački bioskop je oduvek bio mesto okupljanja meštana, u njemu su održavane priredbe učenika osnovne škole, takmičenja, koncerti, predavanja, promocije i još mnogo toga.

Bioskop godinama nije radio i u njega nije ulagano, zub vremena i nekorišćenja je uzeo svoj danak.

Unutrašnjost je u veoma lošem stanju i potrebno je mnogo toga da se uradi da bi se dovela u funkcionalno stanje.

Svetosavski dom je restitucijom vraćen crkvenoj opštini Gospođinci, koja je u zavisnosti od priliva sredstava uradila mnogo toga.

Promenjen je kompletan krov, izvršeno presecanje vlage, zamenjena vrata i prozori pvc stolarijom, sve su to mere koje su preduzete da se zaustavi dalje propadanje objekta.

U sali sa majstorima zatičemo gospođinačkog sveštenika oca Slavka i predsednika mesne zajednice Borisa Straživuka.

„Adaptacija Svetosavskog doma je počela, sredstva su obezbeđena i vrednost radova biće 7,5 miliona dinara.Od toga je crkvena opština obezbedila 6 miliona i lokalna samouprava 1,5 miliona.Adaptaciju će raditi građevinska firma „Biser“, iz našeg sela i majstori koji budu radili biće meštani.Ovo će biti mesto okupljanja svih gospođinčana, u njemu će se održavati priredbe, koncerti, promocije i sva druga događanja“. Izjavio je otac Slavko Pajović za Vojvođanske vesti sa geografskim poreklom.

Dok radnici rade svoj posao pitali smo i predsednika mesne zajednice Borisa Straživuka o njegovim utiscima zbog početka adaptacije sale.

„Savet mesne zajednice i ja neizmerno smo zahvalni crkvenoj opštini i predsedniku opštine Čedomiru Božiću koji su  pokrenuli rešavanje ovog velikog problema u selu.Ovo će biti hram kulture u kome će nastupati deca iz sela, u školskim predstavama i koncertima folklora.

Građani Gospođinaca imaće uređenu salu sa oko 150 mesta u koju će ja verujem rado dolaziti“.

Ovo je jedna dobra godina za Gospođince i investicije u selu, nadamo se da će sledeća biti još bolja.

Za vojvodjanske.rs: M. Živković