U GOSPOĐINCIMA POČELA SA RADOM RADIONICA ZA DECU

U organizaciji likovne kolonije „Susret kod Bodnareva“i „Kreativne radionice Gospođinci“, juče je počela sa radom radionica pod nazivom „Kreativci“.
Ova radionica je namenjena deci uzrasta od 6-11 godina, podeljena je na dve celine likovna kultura i ručni rad, trajaće 5 radnih dana po 3 sata.
Za ovu aktivnost prijavilo se dvadeset dečaka i devojčica, koji će uz pomoć instruktora iz likovne kolonije i kreativne radionice učiti tehnike slikanja koje ne uče u školi i ušivanje dugmadi na platnu sa vezom od dva boda.
Deca su više nego oduševljena ovom vanškolskom aktivnošću, svoju maštovitost i kreativnost pokazuju svojim radovima, oni će svi biti prikupljeni i izloženi nakon završetka radionice.
Saznajemo da će se ova praksa nastaviti i u budućnosti kako bi se deca naučila određenim veštinama koje polako odlaze u zaborav.
Gospođinčani ovom aktivnošću pokazuju iskrenu volju, želju da doprinesu i pomognu svojoj sredini kao i uvek do sada. Generacije koje stasavaju naučiće se dobrim i pozitivnim vrednostima života, koje će oni preneti nekom drugom.
Očuvanje kulture i tradicije je veoma važno i treba istrajati u tome.

Za vojvodjanske : M. Živković