У ГРАДСКОЈ БАШТИ УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЕШНИЈИМ УЧЕСНИЦИМА КОНКУРСА ЗА НАЈЛЕПША ДВОРИШТА И ТЕРАСЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА ЗРЕЊАНИНА

Град Зрењанин и ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин расписали су “Конкурс за избор најлепшег дворишта и терасе на територији града Зрењанина”, а данас су у Градској башти уручене награде најуспешнијима.

Директор предузећа „Чистоћа и зеленило“ Немања Милинковић захвалио се свима који су учествовали на овом конкурсу који је за циљ имао да подстакне еколошку свест, јер, како је навео, ако свако среди своје двориште и простор испред своје куће и зграде, и држава ће нам бити лепша.
– Захваљујем свима у име „Чистоће и зеленила“ и у име Града и желим да уживате у својим двориштима и терасама и надам се да ћете овим наградама употпунити простор који смо оцењивали, уз наду да се видимо и следеће године – рекао је он.

Конкурс је трајао до 1. јуна. Комисија за избор је размотрила је укупно 29 пристиглих пријава, посетила дворишта и терасе, која су била у најужем избору и одлучила о победницима, који ће бити награђени.

У категорији Најлепше двориште прва награда – садни материјал у вредности од 25.000 динара у Расаднику ЈКП “Чистоћа и зеленило” Зрењанин, припала је Делији Прошић, друга награда – садни материјал у вредности од 15.000 динара у Расаднику додељена је Златомиру Козловачком, док је трећенаграђена Јасмина Маџаров којој је додељен ваучер у вредности од 10.000 динара за радњу “Уради сам”.

За најлешу терасу проглашена је тераса Анице Батинић из Лазарева, која је нажалост била спречена да данас прими награду – собне биљке у вредности од 25.000 динара у цвећари “Јасмин”.

Друга награда – собне биљке у вредности од 15.000 динара у цвећари “Јасмин” уручена је Јелени Гаврић из Зрењанина, а трећа награда – ваучер у вредности од 10.000 динара за радњу “Уради сам” Чаби Бакошу из Мужље.

Делија Прошић казала је да је до најлепшег дворишта довела велика љубав према природи, као и мало труда у односу на радост коју двориште пружа.
– Вас тада свакојутро буде цвркут птица, лептири, разни мириси. У природу сам се заљубила давних дана, јер се бавим туризмом, и гледајући све лепоте света желела сам да и у свом дворишту направим део годишњег одмора сваког дана – рекла је она.

Извор: Град Зрењанин

У уређењу дворишта највећу помоћ, казала је, има од свог унука Богдана Прошића и због тога ће ову награду доделити њему, односно вртићу „Црвенкапа“, како би улепшали двориште вртића.

Извор: Град Зрењанин