У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ ОБНОВЉЕНА КУЋА ПОРОДИЦИ ЧАПКО ИЗ РУСКОГ КРСТУРА

Захваљујући добрим и хуманим људима и иницијативи Месне заједнице Руски Крстур и ЈКП “Руском” из Руског Крстура породица Чапко из овог места ће зиму дочекати у топлој кући са новом изолацијом, новим кровом и новим намештајем.

Један од покретача ове хуманитарне акције је Месна заједница. Секретар ове месне заједнице Михајло Пашо истиче да је најважније да су радови завршени пре зиме и да ће ова породица са двоје малолетне деце бити адекватно збринута.

-Када сам први пут са директором „Рускома“ обишао ову породицу видео сам да живе у тешким условима и да им треба помоћ. Након тога смо активирали пријатеље, познанике, пословне партнере, локалну самоуправу и све грађане у Руском Крстуру и општини. Одзив је био веома добар и  заједнички смо урадили  кров, кућа је комплетно изолована, постављена су два ПВЦ прозора. То је оно што смо урадили, а у плану нам је да у наредном периоду опремимо део куће намештајем, рекао је секретар Месне заједнице Руски Крстур Михајло Пашо.

Директор Јавног предузећа Руском Игор Фејди задовољан  је одзивом донатора и добрих људи који су помогли реализацију пројекта.

-Све ово смо урадили уз помоћ хуманих људи, посебно би истакао лимара Мандића  из Куле који је урадио кров, затим рускокрстурско Добровољно ватрогасно друштво, општину Кула и многе друге, рекао је између осталог, Игор Фејди директор ЈКП „Руском“.

Локална самоуправа учествује у готово свим хуманитарним акцијама и брине о својим грађанима, поготово о породицама које су угрожене као што је била породица Чапко, тако ће бити и убудуће, истакао је Дамјан Миљанић, председник општине Кула.

У име породице на донацији се захвалио најстарији члан породице Јовген Чапко, који је рекао да ће ово добро дело највише значити деци пред којима је живот и која сада имају добре услове за живот, рекао је  Јовген Чапко.

Извор: Општина Кула