У ИЂОШУ И МОКРИНУ РЕКОНСТРИШУ СЕ ТРИ УЛИЦЕ

У Иђошу је току реконструкција улица Јована Глигорина и Милене Гецић. Нови асфалт уместо коцке становници ових улица дуго су чекали. Путарима и време иде на руку, па посао одмиче жељеном динаком. У то се уверио и Павле Марков, градоначелник Кикинде:

– Дошао сам овде да мештанима кажем да је локалној самоуправи подједнако важно и решавање обичних животних проблема, нарочито у сеоским срединама. Управо је то случај са овим улицама. На исти начин односићемо се према нашим селима и у наредном периоду. За овај посао определили смо око четири милиона динара- навео је Марков. Председник МЗ Иђош, Миодраг Команов, подсетио је да се у овом селу улице реконструишу по унапред утврђеном приоритету:

– Током ове године Иђошани су добили два паркинга, а ускоро ће бити отворена и бензинска пумпа. Годинама нисмо имали бензинску пумпу, а ова ће радити 24 сата. Следеће године планирамо радове у нашем “Ловцу” , а добићемо и дечје игралиште- најавио је Команов. У Мокрину је данас асфалтиран део улице Арсенија Трећег Чарнојевића, у дужини од око 230 метара. Вредност радова је 1,5 милиона динара:

– Само константним улагањима у путну инфраструктуру можемо да унапредимо квалитет живота људи у нашим селима. У наредној години, у Мокрину ћемо решити проблем пијаће воде, а у плану је и реконструкција трга- најавио је Марков. Председник МЗ Мокрин, Живко Угреновић, потврђује да су мештани овог дела села дуго чекали да се ова улица среди:

– Радује нас што ће се решити проблем пијаће воде. Идејни пројекат уређења нашег трга већ је завршен. Делује убедљиво. Заиста ће слика центра нашег села бити потпуно промењена- рекао је Угреновић.

Извор: Град Кикинда