У ИЂОШУ ОДРЖАНЕ 3. „УСКРШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ“

У сусрет најрадоснијем хришћанском празнику , у Иђошу су данас одржане 3. „Ускршње чаролије“. Манифестацију су осмислиле чланице Удружења „Вретено“, а учешће у неколико маштовитих радионица је узело око 70 ученика ОШ „Миливој Оморац“. Потом су им се придружили малишани који иду у сеоски вртић:

– Овогодишње „Ускршње чаролије“ окупиле су око сто најмлађих Иђошана. Они су шарали ускршња кокошија јаја, а окушали су се и у изради икебана и декупажа. Наградили смо најкреативније мале ауторе. Деца су са пажњом испратила и предавање о Ускрсу које је припремила наша чланица Зорица Марков – рекла је Бранкица Микалачки, председница Удружења „Вретено“. Да су овакве активности важне, нарочито у сеоским срединама, истакао је Горан Думитров, члан ГВ за сеоске месне заједнице:

– Чланице “Вретена” се својски, већ годинама, труде да оплемене гастрономску и туристичку понуду Иђоша, али и новим садржајима обогате културно – друштвени живот у Иђошу. Хвала им на ентузијазму и креативности, али и што све ово раде потпуно волонтерски, са пуно љубави и пажње. Градска управа увек је ту да урадио свој део посла. Ове дивне жене из “Вретена” могу да буду пример другим сеоским и градским удружењима, који можда немају довољно идеја. Оне су спремне за сваки облик сарадње – поручио је Думитров.

Извор: Град Кикинда