У ИСТОМ ДАНУ НА ПРЕШЕВУ СПРЕЧЕНА ДВА ПОКУШАЈА КРИЈУМЧАРЕЊА ДРОГЕ

Цариници су 16. септембра 2018. године у сарадњи са граничном полицијом, на улазној страни граничног прелаза Прешево, открили и спречили два покушаја кријумчарења наркотика, тако да је укупно заплењено преко 20 килограма дроге, од чега највише марихуане преко 19 килограма и нешто више од 1 килограма хероина.

Први случај је откривен током поподневних сати када је цариник за детаљну контролу издвојио “мерцедес А класе“ албанских регистарских ознака који је на прелаз пристигао из Македоније. Аутомобилом је управљао албански држављанин који је царинику рекао да нема ништа да пријави.

У сарадњи са полицијским службеницима, цариник који је посумњао да се у аутомобилу ипак нешто крије, успео је убрзо да потврди своје сумње. Наиме, у задњим бочним „крилима“ између тапацирунга и дуплог спољњег лима задњих „крила“ пронашао је 26 пакета (15.64 кг) марихуане. У шупљинама возила, које су специјално направљене за потребе кријумчарења, откривено је и 2 пакета (1.068 грама) хероина.

Недуго након што је откривен овај покушај шверца дроге, на прелаз је око 21 час пристигао и 34-годишњи држављанин БиХ у пежоу словеначких регистарских ознака. Овај кријумчар, за разлику од претходног, није ни покушао да камуфлира наркотике које превози. Па су тако три пакета марихуане, укупне тежине 3.948 грама, откривени испод возачевог и сувозачевог седишта, као и у пртљажнику.

И овај аутомобил је као и претходни детаљно прегледан и на царинском скенеру како би се искључила било каква могућност да у њима има још скривених опијата.