У КАМЕНИЦИ ПОСЛЕ 63 ГОДИНЕ НОВА КЛИНИКА ЗА КАРДИОЛОГИЈУ

Први пут од оснивања Института за кардиоваскуларне болести Војводине, по највишим стандардима за здравствене установе овог типа, урађена је свеобухватна реконструкција и адаптација Клинике, која има 90 болесничких постеља и најсавременију лабораторију.

Приликом посете Клиници за кардиологију, покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић подсетио је на то да је у претходне три године, само за овај Институт, у медицинску опрему и инфраструктурне радове уложено 450 милиона динара.

Почела је са радом најсавременија ангио-сала, пуштен је у рад објекат централне стерилизације, зановљена је дотрајала медицинска опрема, купљени су болеснички кревети, као и потпуно нови апарати за извођење најсложенијих процедура.

Секретар Гојковић нагласио је да се, осим улагања у опрему и грађевинске радове, упоредо ради и на запошљавању нових радника и повећању плата. У Институту за кардиоваскуларне болести Војводине у претходне три године запослено је нових 105 здравствених радника. Покрајинска влада ће, како је рекао, наставити континуирано улагање у ову установу, али и у целокупни здравствени систем у Војводини, како би пацијенти имали најбоље услове за лечење, а запослени за рад.

Болести срца и даље су на првом месту по смртности у Војводини. У Институту за кардиоваскуларне болести у Сремској Каменици годишње се лечи 45 000 пацијената и уради се око 5 000 интервенција у области интервентне кардиологије.