У КАМИОНИМА САКРИВЕНИ ХЕРБИЦИДИ И НАФТА

Цариници су 29. и 30. маја 2018. године, на улазу граничног прелаза Ватин, у два наврата открили кријумчарење нафте, али и хербицида у камионима који су у земљу долазили из Русије.

Када је камион са приколицом чачанских регистарских ознака стигао на ред за контролу, возач, 42-годишњи Ужичанин, рекао је да осим чађи из Украјине, коју је транспортовао ка Пироту, нема ништа дуго да пријави.

Испоставиће се да није тако, јер су цариници у фабричкој шупљини испод кревета иза сувозачевог седишта пронашли сакривени товар.

Ради се о 40 литара украјинског хербицида „пикадор“, који је пронађен у 2 бела канистера од по 20 литара.

Још један прекршај на Ватину откривен је и претходног дана, када је на ред за контролу стигао камион ужичких регистарских ознака.

30-годишњи возач, такође из Ужица, рекао је цариницима да у камиону нема ништа осим цинка, који је превозио из Русије ка Руми.

Међутим, приликом контроле у боксу са десне стране приколице пронађена су 2 бела канистера са по 25 литара нафте, а у луферу изнад кабине камиона откривено је још 4 црвена и плава канистера са по 20 литара. Возач је цариницима рекао да за нафту коју је купио у Русији нема рачун.

Непријављена роба се привремено одузима и предаје царинској испостави у Ватину до окончања прекршајних поступака који су покренути против двојице возача камиона.