У КАМИОНУ НА СРСКОЈ ЦРЊИ 12 МИГРАНАТА СА АП КИМ

Цариници су 29. марта 2018. године око 13 часова на граничном прелазу Српска Црња у камиону који је превозио тетра брик амбалажу пронашли чак 12 илегалаца.

Испоставило се да се ради о 11 српских држављана албанске националности и једном турском држављанину са КиМ, који су пронађени међу котуровима брик амбалаже, којима је у Горњем Милановцу био натоварен камион чачанских регистарских ознака на путу ка Русији.

Пре него што је камион дошао на излазну контролу возач је цариницима пријавио да му је скинута пломба, коју је наводно претходне ноћи имао. Приликом излазне контроле камиона најпре је установљено да је царинска пломба на свом месту и да није оштећена, али су цариници ипак одлучили да отворе и детаљно прегледају камион.

Млади цариник који се попео у приколицу ради детаљне контроле најпре је пронашао руксак са гардеробом, а онда је међу котуровима брик амбалаже уочио главе и силуете сакривених људи. Позвао је у помоћ искусније колеге и полицију, који су му асистирали док из камиона нису изведени сви илегалци.           

Утврђено је да су они исекли камионску цераду са горње стране и на тај начин ушли у камион који је преко територије ЕУ био на путу ка Русији.

Извор: Управа царина Републике Србије