У КЕСЕ ЗА СМЕЋЕ, ПА У КОЛУТОВЕ ЛИМА

Цариници су у сарадњи са полицијом у последња три дана спречили 11 миграната да преко граничних прелаза Шид, Батровци и Келебија илегално пређу границу, а један од три покушаја посебно је занимљив због начина камуфлирања.

Поменути случај догодио се 8. маја ове године када је на излазу прелаза Шид возач камиона турских регистарских ознака који је превозио лим у колутовима од Турске ка Аустрији пријавио да сумња да се у камиону налазе илегалци, јер је приметио трагове на приколици.И заиста, када су ушли у приколицу, цариници су затекли несвакидашњи призор.

Тројица миграната – Авганистанац и двојица Бангладешана, пронађена су у колутовима лима, целим телом сакривени у великим кесама за смеће.

Још један покушај илегалног преласка преко границе на Шиду догодио се и данас, када је возач камиона српских регистарских ознака који је транспортовао каросерије и кабине за моторна возила од Србије ка Италији рекао цариницима да сумња да се у приколици налазе мигранти.

Разлог за сумњу био је то што је близу вашаришта код Шида, где је провео ноћ, чуо неко комешање и кретање око камиона.

Цариници су помоћу панорамског огледала уочили да је цирада исечена са горње стране, на средини приколице. Када су ушли унутра, у товару су затекли двојицу Пакистанаца.

Тројица Иранаца откривена су данас, 9.маја 2018.године, на излазу прелаза Батроваци у камиону врањских регистарских ознака. Они су се сакрили у товару делова намештаја транспортованих из Србије за италијанско тржиште.

На прелазу Келебија 7. маја је такође забележен покушај „слепих путника“ да се криомице пребаце преко границе. Том приликом тројица Авганистанаца су пронађена у товару кломпи, папуча и сандала „леони“ које је возач камиона српских регистарских ознака превозио из наше земље за руско тржиште.