У КИКИНДИ „ДАНИ ЛУДАЈЕ“ ОД 20. ДО 23. СЕПТЕМБРА

Регионална туристичка манифестација „Дани лудаје“ биће одржана у Кикинди ове године, у периоду од 20. до 23. септембра, најављено је на данашњој конференцији за медије у Привредној комори Србије.

Ту манифестацију је Туристичка организација Србије прогласила за најбољи догађај тог типа у прошлој години, а председница Скупштине Града Кикинде Станислава Хрњак подсећа да је се одржава већ 33 године и да се из деценије у деценију непрестано развија, допуњава и програмски шири.

„Радећи на њој и на њеној промоцији непрестано смо стицали нове пријатеље и са њима се удружили кроз нове идеје, како бисмо оно што имамо да понудимо у нашем граду, а то су садржаји који се ослањају на традицију и културу народа који живи у Кикинди, објединили у један лепи програм који траје четири дана“, изјавила је Хрњак.

Маријана Мирков из Канцеларије за туризам Града Кикинде каже да „Дане лудаје“ сваке године посети више десетина хиљада гостију из земље и иностранства, и да је постала симбол манифестационог туризма, занимљива за посетиоце из целе Србије, Румуније, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Словачке и Бугарске, који су не само гости већ и учесници програма.

„Прошле године је у време трајања „Дана лудаје“ забележено више од 10.000 прелазака из Румуније на новоотвореном граничном прелазу Наково-Лунга“, изјавила је Мирков.

Манифестација је конципирана као гастрономски догађај, који у бројним пратећим програмима, ове године има разноврсну селекцију културних, спортских, такмичарских и изложбених догађаја.

Званична боја манифестације је наранџаста која симболизује „лудају“, бундеву која се вековима узгаја на пољима око Кикинде.

Извор: Танјуг