У КИКИНДИ И СЕЛИМА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ УТРОШЕНО 70.000 ЛИТАРА СРЕДСТАВА

Од половине новембра, због погоршања епидемиолошке ситуације, у Кикинди и околним селима, поново се континуирано обавља дезинфекција јавних површина. Поред градског трга, дечјих игралишта и паркинга испред великих трговинских кућа, дезинфикује се градска и пијаца у Миконасељу:

-Током протеклог месеца утрошили смо 70.000 литара средстава за дезинфекцију натријум хипохлорита и разложеног раствора хлордиоксида. Редовно се дезинфикују и службене просторије јавних установа. Подељене су и довољне количине средстава за дезинфекцију Предшколској установи “Драгољуб Удицки”, али и свим основним и средњим школама, али и установама културе и стамбеним заједницама- потврдила је Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој и наставила:

-Заиста апелујем на суграђане да средства за дезинфекцију користе на адекватан начин. То значи да дезобаријере буду натопљене средством за дезинфекцију и да се та средства наменски користе. Важно је да се радне и остале просторије унутар објеката дезинфикују. Захваљујем се свим нашим суграђанима који добровољно учествују у дезинфекцији јавних и других површина. Од марта дезинфекцију јавних површина и установа обављају добровољци, а и по томе се Кикинда у Србији издваја. Међу ретким смо градовима у држави који може да се похвали таквим видом волонтаризма. Дезинфекцију обавља десетак волонтера- назначила је Крнић и додала да се у селима дезинфекција обавља два до три пута у току седмице.

Извор: Град Кикинда