У КИКИНДИ ОБЕЛЕЖЕН “ЕВРОПСКИ ШКОЛСКИ СПОРТСКИ ДАН”

“Европски школски спортски дан” данас је обележен и у Кикинди. У великој спортској манифестацији коју је покренула Република Мађарска, учествовали су ученици трећег разреда свих основних градски школа. Они су се надметали у турниру између две ватре, а учествовали су и у заједничком тренингу:

– Кикинда је данас део једне европске школске породице. Посвећеност раду са млађим узрасним категоријама, односно школском децом представља основу за све раднике у систему образовања који се баве физичком културом. Локална самоуправа посвећује велику пажњу обезбеђивању неопходних финансијских средстава за реализацију различитих и програмски планираних активности које су везане за област физичке културе- навео је Миодраг Булајић, члан Градског већа. Председница Школског спортског савеза, Светлана Мирчић, подсећа да је ОШ “Свети Сава” већ шест година укључена у ову велику спортску манифестацију, а да су се обележавању “Европског школског спортског дана” укључиле и друге школе:

– Надам се да су се деца лепо забавила и да им је пријало да два сата вежбају на свежем ваздуху. Овде су се надметале 24 екипе. Циљ ове акције јесте да се направи добра сарадња свих земаља које желе да се унапреди физичка активност. Са задовољством могу да констатујем да је на у нашем граду, на нивоу Србије, “Европски школски спортски дан” имао највише активних учесника- рекла је Мирчић.

Извор: Град Кикинда