У КРУШЧИЋУ ОДРЖАНА ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ,,ДАНИ СЕЛА, ДАНИ ЖИТА“

Традиционална манифестација „Дани села, дани жита“ одржана је током викенда у Крушчићу. Програм је, током сва три дана, био богат, па су тако у петак, 16. јуна, на програму биле представе „Ружно паче“ и „Претвори дан у сан“ и промоција књиге Јасенке Лаловић, „Брда од пелина“.

У суботу је програм почео општинским такмичењем возача отвореног типа, уследило је отварање ликовне колоније, а затим и изложбено продајног сајма. На програму је био и дефиле Добровољног ватрогасног друштва Крушчић, као и едукативно дружење пчелара. Уследило је такмичење у текболу, а потом и такмичење у брзини конзумације шампите. Суботњи део програма завршен је фудбалском утакмицом ветерана.

Последњи дан манифестације, у недељу, почео је такмичењем у спортском пецању, а потом је на програму био и турнир у малом фудбалу „Легенде Крушчића“.  Риболовачки програм настављен је бацањем варалица у циљ, а потом и доделом награда за такмичаре у спортском риболову. За крај, одржано је такмичење у кувању рибље чорбе ,,Котлић Крушчића“. Након предаје узорака, приступило се проглашењу победника. Овим проглашењем, манифестација „Дани села, дани жита“ је завршена.

Организатор манифестације је Месна заједница Крушчић, а покровитељи су Општина Кула, Туристичка организација општине Кула и Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

Извор: Општина Кула