У КРУШЧИЋУ ПО 15. ПУТ ОДРЖАНИ ,,ДАНИ СЕЛА, ДАНИ ЖИТА“

Крушчић је протеклог викенда био домаћин традиционалне манифестације ,,Дани села, дани жита“. Тродневни програм обележило је мноштво садржаја, па су тако организована пчеларска предавања, Општинско такмичење возача, показна вежба најмлађих чланова ДВД Крушчић и ДВД Руски Крстур, фудбалске утакмице, такмичење у спортском риболову и такмичење у кувању рибљег паприкаша.

Када је реч о програму за најмлађе, манифестацију су отворили млади Крушчићани, деца ОШ ,,Вељко Влаховић“ и Драмског студија ,,Луча“, изведбом представе ,,Принц без мираза“. Дан касније, у Дому културе организован је културно уметнички програм у коме су наступила деца из Вртића ,,Вртуљак“, фолклорна секција ОШ ,,Вељко Влаховић“, као и ученик Музичке школе, Марко Ђисалов на хармоници, и вокални солиста Анастасија Деметрек.

Централни догађај за најмлађе била је Шампитијада – такмичење у брзом једењу шампите. Окупљени око стола и са шампитом испред себе, малишани су имали задатак да је поједу најбрже што могу, а да притом не користе руке. Задатак није био лак, а публика је навијала и давала им подстрек да наставе, па је тако победник врло брзо појео своје парче и тако освојио вредну награду – телевизор. Све време, децу су анимирале маскоте – Меда Вуле, патролне шапе и Кловн који прави џиновске балоне и који им је омогућио луду забаву.

Музички део програма испунила је певачица Гоца Тржан која је извела неке од својих највећих хитова, а судећи по атмосфери и великом броју посетилаца – како Крушчићана, тако и оних који су одлучили да сунчани пролећни викенд проведу у овом селу, добар провод није изостао.

По речима секретара Месне заједнице Крушчић, Миљане Рабреновић, програм је ове године био изузетно богат, можда и најбогатији до сада. Она се захвалила свима који су одлучили да овај сунчани викенд проведу у Крушчићу:

,,Добро дошли у Крушчић, на 15. јубиларне ,,Дане села, дане жита“. И ове године имамо богат програм, па је тако у петак изведена представа ,,Принц без мираза“, за леп почетак и као увод у оно што следи. У суботу смо имали феноменалну организацију ватрогасних друштава из целе општине који су направили спектакл за све малишане. Припремили смо и програм за најмлађе, уз аниматоре, Шампитијаду, као и музички програм, где је наступила Гоца Тржан. Потрудили смо се да имамо богат програм, можда и најбогатији до сада. У недељу смо имали манифестације на каналу, у организацији риболоваца и људи који су љубитељи паприкаша и дружења. Хвала свим посетиоцима који су одлучили да овај викенд проведу у Крушчићу. Захвалност дугујем председнику Општине, Дамјану Миљанићу, који је омогућио да се овај догађај реализује, па му се захваљујем у име Месне заједнице, свих Крушчићана и у своје лично име“.

Извор: Општина Кула